Με 30 χρόνια καθυστέρηση, η αδελφή μου Καίτη και εγώ, εκπληρώνουμε το όνειρο της Μητέρας μας για την έκδοση ενός λευκώματος που απεικονίζει σε σύγχρονη μορφή πλέον την δουλειά της ως ερασιτέχνη φωτογράφου την περίοδο 1965 – 1995.

Το Εγχείρημα

Με 30 χρόνια καθυστέρηση, η αδελφή μου Καίτη και εγώ, εκπληρώνουμε το όνειρο της Μητέρας μας για την έκδοση ενός λευκώματος που απεικονίζει σε σύγχρονη πλέον μορφή την δουλειά της ως ερασιτέχνη φωτογράφου την περίοδο 1965 – 1995.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση επιτελούμε και μία ηθική υποχρέωση εν είδει αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για την Ελλάδα που μας γνώρισαν οι γονείς μας όταν είμασταν παιδιά. Θέλουμε αυτό να αποτελεί μία έκφραση τιμής στο παρελθόν, ταυτόχρονα όμως και μία ελπίδα για ένα μέλλον που θα διατηρεί και θα αναδεικνύει εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, για τα οποία η χώρα μας είναι τόσο μοναδική και συνάμα τόσο ξεχωριστή.

Για την αδελφή μου Καίτη και για μένα, απετέλεσε αυτή η Ελλάδα, η απρόσιτη εκείνη την εποχή, η ξεχασμένη από τον χρόνο, μία μοναδική παιδεία η οποία μας βοήθησε καταλυτικά στην μετέπειτα ζωή μας. Το βιωματικό αυτό οδοιπορικό των παιδικών μας χρόνων χάραξε για πάντα την Ελλάδα βαθειά μέσα μας.

Εγκάρδιες θερμές ευχαριστίες οφείλω στον μοναδικό από 55ετίας φίλο μου Ι.Μ χωρίς την συμβολή του οποίου όχι μόνον αυτό, αλλά και πολλά άλλα δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί σε αυτό το διάβα της ζωής.

Νικόλαος Α. Κανελλόπουλος

  Μάρτιος 2022